Sinimerekarbid kooreses veinikastmes

Valmista vaid 25 minutiga hõrk roog sinimerekarpidest!

VAJA LÄHEB (kogus on 5-6 inimesele)
1 kg sinimerekarpe
1 sibul
2 supilusikat Eesti võid
2-3 küüsaluguküünt
2 dl valget veini (soovitatavalt kuiv)
2 dl FoodStudio sinimerekarbi- või kalapuljongit
1,5 dl toidukoort
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola
värsket peterselli
soovi korral kirsstomateid

1. Esimeseks ja ilmselt kõige olulisemaks osaks on karpide sulatamine ja koputamine. 

2. Valmista ette vajalikud komponendid ja haki peeneks: sibul, küüslauk, petersell.

2. Pane pott tulele, lisa või, sibul ja küüslauk ja küpseta pehmeks. 

3. Lisa potti vein. Kuumuta keema ning vala sinna hulka kakarbid, keeda kaane all u 4 minutit. (karbid ei pea keetmise ajal olema kõik vedelikuga kaetud).

4. Võta keedetud karbid kastmest välja. 

5. Lisa veinikastmele puljong ning koor, keeda u 6 minutit ja maitsesta. (sool, pipar ja petersell) 2 minutit enne keetmise lõppu lisa pooleks tehtud kirsstomatid ja sega. 

6. Aseta karbid tagasi kastme sisse ja hõrgutav roog ongi valmis!

Head nautimist!