Kuidas valmistada parim antrekoodi steik?

Parima steigi valmistamine algab tooraine valikust. Uruguay antrekoot on üks liharestoranide lemmik tükke, mõnusalt laagerdunud ja korraliku veiseliha maitsega. Mahlane ning marmorjas- sobib hästi steikide valmistamiseks! Kui eelistad eestimaist siis sobib ka kvaliteetne noorveise antrekoot.

5 sammu, kuidas valmistada parim steik:

1. Hea oleks, kui liha saaks enne küpsetamist seista ca 30 minutit toatemperatuuri.

2. Seejärel kuumuta paksupõhjaline pann ning küpseta tükke 2-3 minutit ühelt ja teiselt poolt. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral võid lisada meelepärased ürte (nt. rosmariin, tüümian). Samal ajal soojenda ahi 180 kraadini. 

3. Edasi asetage liha ahju ning küpseta soovitud küpsusastmeni umbes 10-15 minutit.
P.S Kõige maitsvam tükk on selline, mis on küpsetatud medium ehk keskmisele küpsusastmele (sisetemperatuur 60-65 kraadi- parima tulemuse saavutamiseks kasuta liha sisetermomeetrit)

4. Kui liha on saavutanud soovitud küpsusastme, siis võta steigid ahjust välja ja aseta peale foolium ning lase lihal puhata 5-10 minutit.

5. Serveeri meelepärase lisandiga- värske salat, kartul või midagi muud. Agentiinlased ise armastavad steiki süüa Chimichurri kastmega, mis annab lihale mõnusa maitse!
Head katsetamist!